Duyuru

Collapse
Henüz duyuru yok

Privacy Policy

Collapse

Gizlilik Politikası

OtomobilTR olarak kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan üyelerimizin gizliliğini korumak için çalışıyoruz.

Bu doğrultuda işbu OtomobilTR Gizlilik Politikası (“Politika”), üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Kişisel bilgilerinizle ilgili sorularınız varsa lütfen iletişim adresinden bizimle irtibat kurunuz.

Hangi Veriler İşlenmektedir?

OtomobilTR Platform’u kullanımı sırasında üyelerinden ürettiği aşağıda belirtilen kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektedir:

  • Kullanıcı Bilgisi
  • Kullanıcı E-Posta Bilgisi
  • Kullanıcı İşlem Bilgisi
  • Kullanıcı IP Adresi
  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri dairesince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Politika hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Kişisel Veri İşleme Amaçları

OtomobilTR Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri Sahibi’nin Platform üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması;

  • İleti gönderimi
  • Destek ve çözüm süreçlerinde yer alma
  • Dosya ekleme ve/veya indirme hizmetleri
  • Profili açık kulanıcılar ile iletişim kurabilme.

Sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve Platform’un işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere OtomobilTR tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ile bu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, OtomobilTR tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, OtomobilTR ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile OtomobilTR ’nın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.:

Veri Sahiplerinin Onayı Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları

Veri Sahibi’nin açık rızası kapsamında, Platform üzerindeki hareketlerini takip ederek kullanıcı deneyiminin artırılması, istatistik oluşturulması, profilleme yapılması kapsamında,

  • Sitemizdeki etkinlikleri size bildirmek için e-posta adresinizi kullanabiliriz.
  • Sitemizde belirli işlemleri gerçekleştirdiğinizde IP adresiniz kaydedilir. IP adresiniz asla kamuya açık değildir.
  • Sizi ilgilendirebilecek sitemizdeki faaliyetlerimizi size bildirmenin yanı sıra, zaman zaman tüm üyelerle haber bültenleri veya duyurular gibi önemli bilgileri e-posta yoluyla iletmek isteyebiliriz. Profilinizde bu tür e-postaları etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Sitemizle etkileşiminiz sırasında sizinle ilgili kişisel olmayan bilgileri toplayabiliriz. Bu bilgiler, kullandığınız tarayıcı veya cihaz türü hakkında teknik bilgiler içerebilir. Bu bilgiler yalnızca analiz amacıyla ve sitemize gelen ziyaretçi sayısını izlemek için kullanılacaktır.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel veriler, Platform üzerinden ve elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlarla işlenebilmektedir.

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Bize sağladığınız bilgilerin güvende olmasını sağlamaya kararlıyız. Yetkisiz erişimi veya ifşayı önlemek için, topladığımız bilgileri korumak ve güvenceye almak için uygun önlemler ve prosedürler uyguladık.

  • Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Sizinle ilgili tuttuğumuz kişisel verilere erişme veya bir kopyasını alma hakkına sahipsiniz. Bunu yapmak için lütfen bize ulaşın . Sizin için tuttuğumuz bilgilerin eksik veya yanlış olduğuna inanıyorsanız, bu bilgileri doldurmamızı veya düzeltmemizi istemek için bize ulaşabilirsiniz
  • Ayrıca kişisel verilerinizin silinmesini isteme hakkına da sahipsiniz. Kişisel verilerinizi kaldırmamızı isterseniz lütfen bize ulaşın .

Gizlilik Politikasının Kabulü

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından OtomobilTR adresinde yer alan 6698 sayılı Kanun Kapsamında OtomobilTR tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. OtomobilTR, söz konusu talepleri otuz gün içerisinde sonuçlandıracaktır.

Sitemizin kullanımına devam etmek, bu politikayı kabul ettiğinizi gösterir. Politikayı kabul etmiyorsanız lütfen bu siteyi kullanmayın. Kayıt olurken gizlilik politikasını açıkça kabul etmenizi rica ederiz

Gizlilik Politikası’ndaki Değişiklikler

OtomobilTR Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Gelecekte değişirse bu politikadaki bilgileri incelemeniz ve yeniden kabul etmeniz istenebilir. Doğrudan iletişim kurulamaması durumunda, Güncel Politika Platform’da yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Cookies - Çerez İzinleri

Bu sayfada çerezlerin bu site tarafından nasıl kullanıldığı anlatılmaktadır. Kullanıcılar, bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanımına izin vermiş olur.

Çerezlerler Neler?

Çerezler, görüntülediğiniz bir sitenin talebi üzerine bilgisayarınızda web tarayıcınız (İnternet Explorer veya Firefox gibi) tarafından depolanan küçük dosyalardır. Bu dosyalar, görüntülediğiniz site üzerinde, tercihlerinizi ve geçmişi yapılandırmanız (Saat, Bölge) gibi ara yüz bilgilerinin hatırlamasına ya da oturumunuzun devam etmesine olanak tanır.

Çerezler bilgisayarınızda kısa bir süre saklanabilir (yalnızca tarayıcınız açıkken olduğu gibi) veya uzun bir süre, hatta yıllarca saklanabilir. Bu site tarafından yapılandırılmış çerezlere kullanıcılar ve site yönetimi erişemez.

Çerez Kullanımları Hakkında

Cookie yazılımları Internet deneyimini hızlandırmakla birlikte daha kolay bir kullanım sağlarlar. Kullanıcılar, web tarayıcılarında seçenekler yardımı ile cookie yazılımlarını reddetme hakkına sahiptirler ancak forumumuzun bazı bölümlerinde cookie teknolojisinin kullanım dışı bırakılması durumunda talep edilen görüntüleme ve akış hızına ulaşamayabilirler.

Bu site, aşağıda örnekleri belirtilen bir çok aşama için çerezleri kullanır;

  • Tercihler: Belirlemiş olduğunuz tercihlerinizi sürdürülebilir olarak yapılandırır, oturumunuzun açık kalmasını ve siteyi istediğiniz dil veya görünümde tutabilmenizi de içerir.
  • Analytics: Bu, kullanıcıların siteyi nasıl kullandığının belirlenmesine ve geliştirilmesine olanak tanır. Analytics çerezlerine site yönetimi erişim yapamaz.
  • Reklamlar: Sitemizde eğer bir reklam görüntülerseniz, reklam çerezleri reklam veya benzeri uygulamalar tarafımızca ayarlanmış olabilir. Bu durumda verilen reklamlar üçüncü şahıslar tarafından verilmiş olabilir ama bu reklam çerezlerinin sitede okunur ve yazılabilir bir yeteneği yoktur. Bu türde yapılandırılmış çerezlere kullanıcılar ve site yönetimi erişemez.
  • Sosyal Medya: Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesapları ile paylaşım ve kayıt olma seçenekleri çerezler sayesinde kolayca yönetilir. Bu türde yapılandırılmış çerezlere kullanıcılar ve site yönetimi erişemez.

Çerezleri Kaldırma / Devre Dışı Bırakma

Çerezlerinizi ve çerez tercihlerini yönetmek, tarayıcınızın seçeneklerinde / tercihlerinde yapılmalıdır. Popüler tarayıcı yazılımları için bunu nasıl yapacağınızla ilgili kılavuzların listesine aşağıda yer alan bağlantılar üzerinden erişim yapabilirsiniz:

Çerezler hakkında daha fazla bilgi

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve belirli çerez türlerini engelleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen ICO web sitesi Çerezler sayfası .

Hazırlanıyor...
X